Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, az EKB június előtt nem fog kamatot vágni

Portfolio
A Szlovák Nemzeti Bank elnöke, Peter Kazimir szerint az Európai Központi Banknak (EKB) el kell ismernie a javuló inflációs kilátásokat következő ülésén, de kerülnie kell minden kamatcsökkentésre vonatkozó ígéretet. Szerinte a kamatvágást júniusig halasztania kellene az EKB-nak. Az infláció gyors visszaszorulása mellett a döntéshozók épp azt vitatják, hogy mikor kezdjék meg a lazítást.

A következő héten tartandó ülésén az Európai Központi Bank (EKB) elismerheti az inflációs kilátások javulását, de Peter Kazimir, Szlovákia központi bankjának vezetője szerint kerülnie kell minden kamatcsökkentésre vonatkozó kötelezettségvállalást, és ilyen lépést legkorábban júniusig nem szabad megtenni. Az EKB szeptember óta rekordmagas szinten tartja a kamatlábakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés