Előfizetői tartalom

Véleményt mondott az EKB a kormány módosításairól

Portfolio
A közelmúltban a Pénzügyminisztérium - egyebek mellett - az MNB igazgatósága feladatkörének módosítása, valamint az MNB Felügyelőbizottság hatáskörének kiterjesztése céljából a magyar jegybanktörvény módosítását kezdeményezte. Az Európai Központi Bank véleményezési feladata keretében tegnap kiadott dokumentumában néhány változtatást javasol, illetve általánosságban a jegybanki függetlenség tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta. A jegybank üdvözölte az EKB álláspontját, a módosításokat előterjesztő Pénzügyminisztérium pedig hangsúlyozza, hogy a jegybank függeltensége nem sérül.

Az Európai Központi Bank tegnap kiadta véleményét a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények és az és az államháztartásról szóló törvénynek a kincstári számlák MNB általi vezetésével összefüggő módosításairól, amelyet aztán a külföldi sajtó is felkapott. Az EKB elnöke által jegyzett vélemény javaslatokat fogalmaz meg a rendelkezések módosítására néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés