Előfizetői tartalom

Felrobbantja a benzinárat Putyin váratlan lépése?

Március 1-gyel életbe lépett egy orosz döntés, miszerint többek között finomítói karbantartásokra hivatkozva a világ egyik legjelentősebb energiaellátója hat hónapra betiltja a benzinexportot. Adódik a kérdés, hogy ez a lépés mekkora kockázatot hordoz magával a globális ellátásbiztonság tekintetében, és milyen hatása lehet a benzinárakra? Milyen egyéb tényezők befolyásolják még a jócskán 600 forintos literenkénti ár felett járó hazai benzin jegyzését?

Mekkora bajt okozhat az orosz döntés? Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egy nemrég meghozott orosz döntés hogyan hathat a hazai üzemanyagárakra - Oroszország február végén jelentette be, hogy március 1-jétől hat hónapra betiltja a benzinexportot, hogy kielégítse a fogyasztók és gazdálkodók növekvő igényeit, valamint lehetőséget biztosítson a finomítók tervezett karbantartására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés