Előfizetői tartalom

2026-ban lesz csak 3% alatt a deficit, hamarosan új csomagot mutat be a kormány - Itt vannak a legújabb bejelentések

Hétfő reggel Parragh László MKIK-elnök előadásával kezdetét vette a kamara Gazdasági évnyitó című rendezvénye, amelyet hagyományosan minden évben megrendeznek, Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával. Varga Mihály prezentációjában bejelentette hivatalosan is: idén nem 2,9% lesz a költségvetési hiánycél, hanem 4,5% és 2026-ban lehet 3% alatt a deficit. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter előrevetítette: új versenyképességi csomagot dolgoznak ki, ami hamarosan nyilvános lesz. A helyszínről élőben tudósítottunk.

Ezúttal is elmondható a hallgatóságot tekintve, hogy a legnagyobb vállalatok vezetői személyesen képviseltetik magukat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Jelen van többek között Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács nemrégiben kinevezett elnöke, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Hernádi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés