Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: teljesen ellentétes a mi érdekeinkkel, hogy az orosz határ közelebb kerüljön Magyarországhoz

Portfolio
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén Parragh László kamarai elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter előadása után Orbán Viktor szólalt fel. Értékelése szerint a kormány gazdasági miniszterei (utalt itt az előtte előadó két tárcavezetőre) jó állapotban vannak, a kamarával jó az együttműködés, ezért alapvetően optimista a gazdaságpolitikát illetően. Egyúttal a nézők között helyet foglaló vállalatvezetőkkel, cégtulajdonosokkal négy bölcsességet osztott meg, amelyek meghatározzák a gazdaságpolitika irányvonalát. Bizakodó volt abban a tekintetben, hogy a gazdaság ritmust tud váltani, ugyanakkor a geopolitikai környezettel kapcsolatban több figyelmeztetést is megfogalmazott. Szerinte a geopolitika, a geopolitikai rivalizálás felülírja a gazdasági racionalitást, közben Európa nem tudja elkerülni, hogy felfegyverkezzen. Kijelentette: a nyugat nem tudja megnyerni ezt a háborút Oroszország ellen.

Az eseményről élőben tudósítunk, cikkünket folyamatosan frissítjük. Gazdaságpolitika és gazdasági kilátások A gazdaságpolitikát a gazdasági miniszterek csinálják - kezdte reakcióval a miniszterelnök, a beszéde előtt elhangzottakra reagálva. A gazdasági minisztereink jó állapotban vannak, előadásaikkal megcsinálták a jó hangulatot mára - vélekedett. Termelés, fejlődés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés