Előfizetői tartalom

Sötét fellegek gyűlnek a magyar gazdaság felett, egyre több a kockázat

Sorjáznak a negatív hatások, amelyek egyre jobban veszélyeztetik a magyar gazdaságot, ezért lefelé módosította 2024-es növekedési várakozását az ING a friss előrejelzésében. Úgy látják, hogy a kiskereskedelmi forgalom bővülése megtorpanhat, a munkanélküliségi ráta elmúlt hónapokban látott emelkedése negatívan hathat a reálbérekre is, míg az ipari termelésnél látható elhúzódó problémák, valamint az export visszaesése sem kedvez a magyar gazdaságnak. A forint további gyengülésére, valamint az infláció visszatérésére is számítanak az elemzők.

A magyar gazdaság növekedése 2023 utolsó periódusában negyedéves alapon stagnált, ami kiábrándító eredmény volt azok után, hogy a megelőző negyedévben végre növekedést (+0,8%) láthattunk. Az ING ezért a 2024-re vonatkozó GDP-előrejelzését lefelé módosította, az eredeti 3,1%-os előrejelzésről óvatosabb, 2,1%-os becslést adtak most ki. A kiigazítást többek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés