Előfizetői tartalom

Átveszi a kormány a hatalmat a bajba jutott önkormányzatok felett, kiderült hogyan

A kormány csődbiztosokat rendel majd a bajba jutott önkormányzatok élére. A veszteségesen működő településvezetések helyett a hatalmat is a kijelölt személyek gyakorolhatják, ha a kormányhivatal elrendeli az alkalmazásukat. Most a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közzétette a végrehajtási rendelet tervezetét társadalmi egyeztetésen.

Arról még decemberben döntött a kormány, hogy ha egy önkormányzat hiánnyal fogadja el a konszolidált költségvetését, a kormányhivatal önkormányzati csődbiztost jelöl ki, akinek a fizetésképtelenség megelőzése az elsődleges feladata Ennek értelmében nem lehet egy település – és a tulajdonában lévő, 30 milliárd forint mérlegfőösszegű cégek – büdzséjét úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés