Előfizetői tartalom

Éppen csak elindult, és már meg is állt a magyar gazdaság - Ma kiderült, miért

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben stagnált a magyar gazdaság - erősítette meg mai jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes GDP-adatot. A részletes számokból már az is látszik, hogy a pangás oka az ipari és kereskedelmi ágazatok visszaesése. A tavalyi 0,7%-os recesszió után idén már biztosan növekedés jön, de a kilátásokat beárnyékolja az exportpiacaink lassulása.

Az elmúlt öt negyedévből csupán egyben tudott (negyedéves alapon) növekedni a GDP, kettőben stagnált, háromban pedig visszaesett. Ha figyelembe vesszük, hogy a harmadik negyedéves növekedésben a mezőgazdaság időjárásfüggő terméseredményei játszották a főszerepet, akkor azt mondhatjuk, hogy a mögöttünk álló időszakra a stagnálás a jellemző, és 2023 végén is csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés