Előfizetői tartalom

Már figyelmeztetnek az elemzők: visszatér az infláció, hiába a kedvező adat

Meglepte az elemzőket a vártnál kedvezőbb februári inflációs adat, de többen is azzal számolnak, hogy a szolgáltatások átárazódása miatt refláció jöhet. A prognózisoknál jobb fogyasztói árindex adat komplikált helyzetet teremt a Magyar Nemzeti Banknak, ha kitartanak a 100 bázispontos kamatvágás mellett, akkor a forintárfolyam támogatása gyengülhet. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint viszont már győzött a kormány az infláció felett.

Az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója, Kiss Péter szerint a vártnál alacsonyabb februári inflációs adatok megerősítik a Magyar Nemzeti Bankot a kamatcsökkentés folytatásában. Azonban a bázishatások kifulladása és a közelítő 400 forintos euró-forint árfolyam komplikálhatja a helyzetet. A kamatcsökkentés folytatódhat a kitűzött 6-7 százalékos év közepi inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés