Előfizetői tartalom

Nagy nehezen leváltunk az orosz gázról - Máris itt az új függőség

Világszerte egyre nagyobb, a következő években pedig tovább erősödhet a cseppfolyósított földgáz (LNG) iránti kereslet, ha a korábban vártnál valamivel szerényebb mértékben is. A kínálati oldalon tapasztalható szűkösség miatt ugyanakkor a piac meglehetősen törékeny, és növekszik az Egyesült Államokból származó ellátással kapcsolatos kockázatoknak való kitettsége a Shell jelentése szerint.

Megugrik az LNG iránti kereslet Több mint 50%-kal bővülhet a cseppfolyósított földgáz (LNG) iránti globális kereslet 2040-ig a Shell előrejelzése szerint. A társaság 2024 februári jelentése alapján a világ LNG-kereslete a 2022-es 397 millió tonnáról 2023-ban 404 millió tonnára emelkedett, 2040-ig pedig 625-685 millió tonnára bővülhet tovább (1 millió tonna LNG mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés