Előfizetői tartalom

Nagy Márton elmondta, miként aknázná ki a kormány a munkaerőpiaci tartalékot

Lakhatási támogatás bevezetését tervezi a kormányzat a munkaerőpiaci mobilitás fokozása érdekében – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a VOSZ mai munkaerőpiaci konferenciáján. A 300 ezres munkaerőtartalék kiaknázása érdekében a kormányzat azt is tervezi, hogy a felnőttképzésben egy olyan programot indít el, amely mintegy 20 ezer ember számára kíván majd olyan tudást adni, ami megfelel a munkaerőpiaci igényeknek. Ezzel a kérdéssel a kormány mai ülése is foglalkozik. A miniszter egyben azt is kiemelte: a kormány célkitűzése szerint 2030-ra 85%-ra nő a foglalkoztatottak aránya, amit elsősorban a munkaerőtartalék kiaknázásával lehet elérni.

85%-os foglalkoztatási ráta a cél „A kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra eléri a 85%-os foglalkoztatási rátát a 20-64 év közötti korosztályban” – kezdte a konferencia nyitóelőadását Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. „Jelenleg a ráta 80% körüli, ami egy nagyon jó mutatónak – a hetedik legjobb adatnak – számít az EU-n belül, míg a 85%-os rátával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés