Előfizetői tartalom

Túlteljesítette a célt Magyarország, mélybe szakadt a gázfogyasztás

Az elmúlt 12 hónapban 8,3 milliárd köbmétert tett ki a magyarországi földgázfelhasználás, ami 20%-os zuhanást jelent a 2018 tavasza és 2023 tavasza közötti referenciaidőszakhoz képest, és ezzel sorozatban másodszor is túlteljesítette Magyarország a 15%-os kötelező uniós gázfogyasztás visszafogási célt – derült ki az Energiaügyi Minisztérium kedd reggeli bejelentéséből. A gázfelhasználási tendenciákról és a tudatos energiamenedzsment megoldásokról lesz szó a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

A 15%-os uniós kötelező gázfogyasztás visszafogási szabályrendszert először 2022 augusztusától 2023 március végéig kellett teljesítenie a tagállamoknak (a megelőző 5 évi fogyasztás átlaga, tehát a 2017 és 2022 közötti időszak volt a referencia), akkor az EU átlagában 17,7%-os lett a tényadat, és Magyarország a 20%-os visszafogással a nagyobb túlteljesítők között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés