Előfizetői tartalom

Ma már 1 millió forintba is kerülhet a jogosítvány - Ugrott az ingyenesség

50-100 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek az, ha a középiskolások számára ténylegesen ingyenessé tenné a kormány az első jogosítvány megszerzését. A jelentős költségvetési tétel mellett az ingyenesség bevezetése amiatt is jelentős problémát okozna, hogy valószínűleg elegendő oktató és tanulóautó sem lenne ahhoz, hogy kiszolgálja az autósiskolákat megrohamozó fiatalokat.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter egy Facebook-posztban azt közölte, hogy szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Ebbe pedig beletartoznának a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is. Még aznap délután egy újabb Facebook-bejegyzésben ezt már úgy pontosította, hogy szeptember 1-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés