Portfolio signature

Hónapok óta nem csinált ilyet a forint – Napokon belül jöhet az újabb fordulat

Az elmúlt napokban sorra törte át a fontosabbnál fontosabb szinteket a forint, pénteken pedig egészen február vége óta nem látott szintre erősödött a magyar deviza az euróval szemben, tartósan azonban nem tudott 390 alatt maradni a jegyzés. Megnéztük, hogy hogyan lett hirtelen ilyen erős a forint és azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy merre mozdíthatják el az árfolyamot a szerdán és csütörtökön érkező kulcsfontosságú adatok. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Látványos fordulat a forint piacán

Március közepén rövid ideig úgy tűnt, hogy a 400-as szintet is áttörheti az EUR/HUF jegyzése, az elmúlt hetekben azonban fokozatosan távolodott a jegyzés a kritikus szinttől. Múlt hét szerdán pedig az év eleje óta tartó gyengülő trend is elesett, és péntek délutánra már a 388-as szint közelébe erősödött a magyar deviza, hétfőn pedig a fontos 390-es szinten billeg az EUR/HUF kurzusa.

eurhuf04088

A dollárral szemben múlt hét hétfőn még tavaly október óta nem látott szinten volt a jegyzés, egy hét alatt azonban több mint 9 egységet erősödött a forint a zöldhasúval szemben, mindezt úgy, hogy

Amerikában mérséklődtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások a fed jegybankárainak kommentárjait követően.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés