Brutális fizetésekkel keres dolgozókat az új magyarországi diszkontlánc
Gazdaság

Brutális fizetésekkel keres dolgozókat az új magyarországi diszkontlánc

Portfolio
Az orosz Mere diszkontlánc hamarosan megkezdi magyarországi terjeszkedését. A cég, amely a sallangoktól mentes, spártai diszkontálás modelljével híresült el, viszont úgy fest, nem fukarkodik majd a dolgozói fizetésekkel: 500 ezres nettó bérrel tették ki állásajánlataikat – szúrta ki a Telex.

A hazai lánc üzemeltetésére bejegyzett TS Retail Kft. Linkedin–bejegyzései alapján az alkalmazottak toborzása már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. A cég által kínált nettó félmillió forintos fizetés és az eladási mennyiségtől függő jutalék vonzó lehetőséget jelent a magyar beszerzési menedzsereknek, hogy az orosz Merének dolgozzanak.

A bolthálózat azt ígéri, fokozza majd a versenyt a diszkontáruházak piacán, mivel a bejelentés szerint a versenytársaknál akár 20 százalékkal olcsóbban kínál majd termékeket.

Az orosz Mere terjeszkedése Magyarországon összhangban van az Európában és Nyugat-Európában tapasztalható érdeklődéssel a diszkontálánc iránt. Az üzleti modell, mely a hatékonyságra és a költségminimalizálásra helyezi a hangsúlyt, vonzó lehet azoknak az országoknak, ahol a vásárlók egyre inkább az alacsony árakat keresik, anélkül hogy lemondanának a minőségről.

Amikor a Mere 2019-ben megnyitotta első német áruházát Lipcsében, akkora sor állt a bolt előtt, hogy volt, aki be se jutott – sőt, olyan gyorsan elkapkodták az árut, hogy pár napra be kellett zárni a boltot – emlékeztet a Telex.

A TS Retail Kft. tulajdonosa a szerbiai Belgrádba bejegyzett Hung Trade DOO Beograd, amit szintén tavaly alapítottak. A cég tulajdonosai pedig ugyanazok, mint az oroszországi Mere tulajdonosai:

  • 79 százalékban Szergej Schneider;
  • 15 százalékban Andrej Schneider;
  • 6 százalékban pedig Valerij Jakovlev.

Címlapkép: Egy árufeltöltő a Mere diszkont szupermarketben a lettországi Rigában 2022. december 2-án, pénteken. A fotó forrása: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Montenegro Nemetorszag EU csatlakozas