Előfizetői tartalom

Christine Lagarde az EKB kamatdöntése után: tudjuk, merre indulunk, de azt nem, hogy milyen messze jutunk

Portfolio
Az EKB ma 14:15-kor tette közzé kamatdöntéséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a jegybank nem változtatott a kamatokon, ám a várható kamatcsökkentések előtt kinyitották az ajtót. Emellett szót ejtettek a június utáni lépésekről, de semmi konkrétumot nem árultak el. Sőt, épp azt hangsúlyozták, hogy nem akarnak elköteleződni semmilyen jövőbeli kamatpálya mellett, mert adatvezérelt üzemmódban folytatják továbbra is. Eddig nincs meglepetés, de Christine Lagarde elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy noha az EKB nem tudja még, hogyan alakul a kamatpálya június után, az irány elég egyértelmű.

2024. április 11. 15:33 Megosztás Véget ért az esemény Az EKB legközelebbi kamatdöntő ülésére június 6-án kerül sor, amelyen a várakozások szerint az EKB kamatcsökkentést fog végrehajtani. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés