Időjárás: két részre szakad Magyarország, ennek sokan nem fognak örülni

Portfolio
A HungaroMet jelentése szerint ma délután két részre szakad az ország: míg hazánk déli felében marad a napos idő és újabb melegrekordok várhatóak, Magyarország északi sávjában egyre többfelé jön zápor és zivatar.

Időjárás hétfőn

Az ország déli felén élőknek olyan időben lesz részük, mint tegnap, azzal a különbséggel, hogy ma azért nagyobb területen lesz erős a délnyugati szél

- írta reggeli időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Kiemelték: ezzel továbbra is a meleg levegő érkezik, emiatt a mai napra vonatkozó melegrekord (27,9 °C; 1952, Csongrád) is nagy eséllyel megdől.

Ezzel szemben azonban az északi tájakon a napos, fátyolfelhős időt követően délután megvastagszik a felhőzet, és

egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat.

A hőmérséklet csúcsértéke 23 és 31 fok között alakul, az északi határnál lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb idő.

Időjárás kedden

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden túlnyomóan borult idő várható, sokfelé esővel, záporral, hazánk délkeleti harmadán pedig a napos periódusok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk záporokkal, helyenként zivatarral. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik. A csúcsérték 9 és 24 fok között alakul. Északnyugaton lesz a hidegebb, ott reggel beáll a maximum, 23, 24 fok a délkeleti határnál valószínű, de a déli óráktól már arrafelé is hűl a levegő.

A címlapkép illusztráció. Fotó forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF