Portfolio signature

Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket

A tavalyi helyzethez képest 5-10%-kos drágulásra lehet számítani a külföldi nyaralásoknál. Már a második egymást követő évben szárnyalja túl az előfoglalási időszak megrendelésszáma az előző évit.

Úgy tűnik, hogy a magyar utasokat sem a két éve tartó orosz-ukrán háború, sem pedig az október 7-óta zajló és a harcok kiszélesedésével fenyegető izraeli-palesztin konfliktus nem izgatja, amennyiben nem az ezeket az országokat vagy térségeket érintő utazásról van szó. Izraelbe most nem szerveznek utakat az irodák, de a helyzet normalizálódását követően várhatóan rövid időn belül megint keresett úti cél lesz.

„A turizmus sajátossága, hogy nagyon érzékenyen és hirtelen érintik a háborúk, valamilyen súlyos egészségügyi válság (pl. pandémia), a célországban zajló esetleges társadalmi elégedetlenség, a terrorcselekmények, valamint a természeti katasztrófák. Viszont, amilyen gyors a visszaesés ilyen esetekben, ha javul a helyzet, jellemzően nagyon rövid időn belül elindul a visszarendeződés is” – mondta a Portfoliónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Bakó Balázs kiemelte: Tunézia most kezd magára találni, egy – főként külföldi turisták ellen – 2015 júniusában végrehajtott terrormerénylet óta. A tunéziai utak egyre népszerűbbek, már csak azért is, mert jellegükben, ár-érték arányukban hasonlóak az egyiptomi nyaralási lehetőségekhez.

Pörög az előfoglalás

Kiemelte: tavaly decembertől idén március végéig tartó előfoglalási időszakban nagyon nagy volt az érdeklődés az irodáknál, így már a második egymást követő évben szárnyalja túl az előfoglalási időszak megrendelésszáma az előző évit.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés