Holnap bejelentést tesz a kormány a legfrissebb döntéseiről
Gazdaság

Holnap bejelentést tesz a kormány a legfrissebb döntéseiről

Csütörtökön délelőtt ismét kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő, ahol ismertetik a kabinet legfrissebb döntéseit.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Vitályos Eszter kormányszóvivő 2024. április 25. (csütörtök) 11:00-kor sajtótájékoztatót tart Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány? címmel – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Szerdán ismét kormányülést tartottak, amelyen vélhetően több téma is szóba került, ezek közül eddig egyről érkezett hivatalos bejelentés: Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormány önkéntes árcsökkentésre szólítja fel a hazai üzemanyagpiaci szereplőket.

Arra hogy ismét, legalább a régiós átlagárig csökkentsék a benzin- és dízelárakat két hetet kaptak az ágazat szereplői, utána a kormány kész beavatkozni a piacba.

Több fontosabb kérdésről is számot adhat Gulyás Gergely, így például várhatóan ismerteti a részleteket, hogy milyen költségvetési kiigazítási lépésekkel, mely szerződések halasztott fizetésével igyekeznek 675 milliárdos korrekciót végrehajtani.

Szóba kerülhet még, hogy szerdán bejelentette az Európai Bizottság, hogy három darab kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, így a sztrádakoncesszió ügyében is válaszokat várnak a kormánytól. Brüsszel szerint ugyanis a 2022-ben odaítélt szerződésnél nem hajtották végre megfelelően az uniós közbeszerzési szabályokat, valamint aggályosnak tartják, hogy a szerződött koncesszor nem megfelelő mértékben viseli a kockázatokból adódó terheket.

Elképzelhető, hogy a kormány további részleteket oszt meg az új otthonfelújítási pályázatról is.

Továbbá az európai parlamenti választásokra készülve arról is számadás várható, hogy mi a helyzet a még befagyasztott kohéziós forrásokkal, valamint a helyreállítási alap (RRF) támogatásaival kapcsolatos, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokról.

Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én. A fotó forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Scholz Macron Ukrajna