Előfizetői tartalom

Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak

Alig várnak javulást az idei évre a magyarországi gazdasági helyzetben a német cégek, amelyek főként a kereslet visszaesésétől, valamint a szakképzett munkaerőhiányától szenvednek. Egyre kevésbé elégedettek a hazai jogbiztonsággal, valamint a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával, valamint egyre kevesebben elégedettek a támogatásokhoz való hozzáféréssel – derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2024-es konjunktúrafelméréséből.

Kedvezőtlen összképet festenek a hazai gazdaság helyzetéről, a versenypiaci hangulatról a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2024-es konjunktúrajelentésének eredményei, amelyek azt mutatják, hogy jelentősen romlottak a kilátások, számos kihívás nehezíti meg a cégek életét. Emiatt idén csak szerény javulásra számítanak üzleti helyzetük tekintetében,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés