Előfizetői tartalom

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

Tavaly 75,4%-ot tett ki a foglalkoztatottság mértéke a 20 és 64 év közöttiek körében az EU-ban, ami a legmagasabb mutatónak számít azóta, hogy az Eurostat 2009-ben el kezdte mérni ezt a mutatót – közölte a napokban az EU statisztikai hivatala. Ez egyben azt jelenti, hogy három egymást követő évben nőtt a foglalkoztatottak aránya azután, hogy 2020-ban a Covid kirobbanásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés