Előfizetői tartalom

Erős bejelentést tett Szijjártó: Kína előtt megnyílhat az út Paks II.-nél egy új megállapodással

Legalább 16 darab megállapodást írhat alá a magyar kormánnyal e heti látogatásán Hszi Csin-ping kínai elnök, ebből pedi egy a nukleáris energia teljes portfólióját lefedő együttműködés lehet – jelentette be hétfő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az örmény kollégájával tartott hétfői sajtótájékoztatón. Korábban felmerült már, hogy akár Kína is beléphet a Paks II. projektbe, amit ez a tervezett egyezmény lehetővé is tenne.

A kínai elnök e heti magyarországi látogatása történelmi jelentőségűnek tekinthető, mely jelentősen hozzájárul hazánk megerősödéséhez, a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten Hszi Csin-ping mostani útja előtt, amelyben még Franciaországba látogat el, ahol Emmanuel Macron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés