Előfizetői tartalom

Meghökkentő adatok jöttek az uniós energiapiacról

Rekordalacsony volt 2024 áprilisában az Európai Unióban a fosszilis tüzelőanyagokból származó villamosenergia-termelés, amely a teljes mixnek mindössze 23%-át tette ki. Ezt a csökkenést a szél- és napenergia részesedésének növekedése okozta, amely a valaha volt legnagyobb, 54%-os megújulóenergia-arányt eredményezte. A fosszilis energiatermelés csökkenése az energiaszektor kibocsátásának 22%-os csökkenéséhez vezetett az előző évhez képest – derül ki az Ember Climate összesítéséből.

A fosszilis tüzelőanyagok 2024 áprilisában az EU villamosenergia-termelésének kevesebb mint negyedét tették ki, ami egyetlen hónap legalacsonyabb értékét jelenti. Mind a szén-, mind a gáztermelés jelentősen visszaesett, a szén az EU villamosenergia-termelésének mindössze 8,6%-át, a gáz pedig 12,1%-át adta. Ennek eredményeképpen a villamosenergia-ágazat 38 millió tonna CO2-kibocsátása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés