FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Portfolio signature

Nem jött el a fapados hotelek korszaka Magyarországon, de érdemes résen lenni

Különös árazási feltételekkel és meglepő költségekkel találkozhatnak a turisták egyes hazai szállásadóknál. Ezért érdemes még a foglalás előtt tisztázni, hogy mit is tartalmaz a szobaár. Habár a "fapados árazásba" egyre többször bele lehet botlani, a nagy láncok ezt nem alkalmazzák.

A szállás összegét a hotel szabályzata szerint érkezéskor szükséges fizetni – közli még a foglalás előtt egy budapesti hotel. Ingyenes légkondicionálás – írja magáról a természetesnek vett szolgáltatást egy balatonfüredi hotel. Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkozhat a hazai szálláshelyeknél a belföldi pihenésre vágyó turista.

Egy, az energia hozzájárulási költség felszámolásáról elhíresült balatonszemesi hotel pedig azt írja a vendégeknek szóló tájékoztatójában, hogy az egyik csomagjának a garantálásához minimum 50 százalék előleg fizetése szükséges. Eddig ez még nem is olyan érdekes, hiszen a kedvezményes árért cserébe sokszor a hotelek előleget kérnek. Csakhogy, a hotel azt is megemlíti leendő vendégei felé, hogy amennyiben a teljes szállásösszeget az érkezést megelőzően átutalják számára, akár több részletben, akkor "eltekintenek" a "kezelési díjtól", amely egyébként 850 forint minden szobafoglalás esetén. Ezután közlik azt is, hogy szobaáraik tartalmazzák a félpanziós ellátást, de ha nem veszi igénybe a vacsorát a vendég, a szobaár ettől függetlenül változatlan marad.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés