Előfizetői tartalom

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

McConnell megjegyezte, hogy miközben számos európai NATO-szövetséges felismeri az orosz agresszió jelentette fenyegetést és Kína mint rendszerszintű rivális kihívását, Magyarország nem követi ezt a példát. A magyar kabinet szoros kapcsolatot ápol Kínával. Az Orbán Viktor vezette kormány az EU-n kívüli legfontosabb kereskedelmi partnerként ápolja Kínát. Pekingnek széleskörű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés