Előfizetői tartalom

Sok magyar csúszhat lejjebb, ahogy a fejlődés utat tör magának

A digitalizáció jelentősen javíthat a versenyképességen, de fokozhatja a digitális kompetenciákkal nem rendelkező csoportok – főként akik jelenleg a feldolgozó iparban dolgoznak – lemaradását. Magyarországon az jelenthet problémát, hogy pont azokban a munkakörökben foglalkoztatják a legtöbb embert, amelyek a leghamarabb szűnnek meg, ha a digitalizáció beindul. Az egész EU-ban a felnőttképzési rendszerek és a közszolgáltatások átalakítására lesz szükség, hogy a technológiai fejlődés ne növelje a társadalmi egyenlőtlenséget – írják legújabb elemzésükben a Centre for European Political Studies (CEPS) szakértői.

A digitalizáció bár sok előnnyel jár, mégis fokozhatja az egyenlőtlenséget a társadalomban. Sokan vannak, akik még nem rendelkeznek megfelelő digitális képességekkel, vagy azokat nehezebben sajátítják el, mert anyagi lehetőségeik ezt nem teszik lehetővé. Ezek a személyek nem tudják kihasználni a digitális technológiák előnyeit, és nehezebben férnek hozzá a magas szintű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés