Előfizetői tartalom

Semmi nem álltja meg a boltbezárási hullámot – Újabb 4 ezer üzletre került lakat

2023 második felében újabb 4 ezer kiskereskedelmi egység zárt be Magyarországon, ezzel folytatódott a hosszú évek óta tartó koncentráció. Ráadásul most, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felfelé módosította a szezonálisan igazított kiskereskedelmi forgalmi adatait még látványosabban nyílik az olló a boltok száma és a vásárlások volumene között.

Tavaly az év végén 106 300 kiskereskedelmi üzlet működött Magyarországon, amely 16,3 százalékkal kisebb, mint 4 évvel ezelőtt, de még a fél évvel korábbihoz képest is 3,6 százalékos csökkenés. Ezt azt jelenti, hogy fél év alatt eltűnt 3 955 üzlet, de úgy is nézhetjük, hogy naponta több mint 21 bolt zárt be Magyarországon. Ha ebből levonjuk a 7 150, gépjármű-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés