Portfolio signature

Tovább lassult a hazai naperőmű-állomány növekedése

Tovább lassult a magyarországi naperőmű-kapacitás bővülése áprilisban az első negyedévhez képest, de még a jelenlegi, a korábbiaknál visszafogottabb tempó mellett is ismét 1000 MW-nál nagyobb mértékben nőhet a hazai fotovoltaikus beépített teljesítőképesség 2024-ben. A teljes hazai erőművi termelésnek már 20,9%-át adták a nagy naperőművek áprilisban, a háztartási napelemek termelését is figyelembe véve pedig az arány jóval 25% fölött lehetett.

A beépített teljesítőképesség a háztartási méretű (HMKE) napelemes rendszerek esetében 24,9 megawattal (MW) 2441,2 MW-ra nőtt áprilisban, darabszámuk 2674-gyel 266 986-ra emelkedett.

Ugyanekkor az ipari méretű nagy napelemparkok beépített teljesítőképessége 55,8 MW-tal 3552,7 MW-ra bővült áprilisban, számuk 13-mal gyarapodott.

A Mavir által közölt adatokból az is kiolvasható, hogy az első negyedévhez képest áprilisban tovább lassult a magyarországi naperőmű-kapacitás bővülése: január-márciusban a HMKE-állomány havi átlagban közel 29 MW-tal, a nagy napelemparkok beépített teljesítőképessége pedig mintegy 65 MW-tal nőtt.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés