Előfizetői tartalom

Nagy Márton megüzente: akkor lehet kivezetni az extraprofitadót, amikor nincs extraprofit

Ősszel fog döntést hozni a kormány arról, hogy jövőre is megmarad-e a gyógyszergyártói különadó, illetve a gyógyszergyártói extraprofitadó – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az általa vezetett szaktárca és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) közötti együttműködési megállapodás aláírásárakor. A tárcavezető személyes véleményét tolmácsolva leszögezte: azt az álláspontot képviseli, hogy abban a szektorban, ahol nincs extraprofit, ott ki kell vezetni az extraprofitadót. A gyógyszeripart pedig ilyen szektornak tartja.

Együttműködési megállapodást írt alá az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségével (MAGYOSZ). A megállapodás célja: a gyógyszeripar versenyképességének növelése, a kormány és a MAGYOSZ közötti együttműködés további elmélyítése a 2024 második féléves magyar EU-elnökség keretében. A felek vállalásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés