Portfolio signature

Újra népszerűek a másfél milliós luxusnyaralások a magyarok körében

A hajós utazásoknál gyakorlatilag visszaállt az élet a 2019-es időszak szintjére, sőt, a korábbiakhoz képest is nagyobb az érdeklődés az olyan luxusutak iránt, mint a mediterrán térség vagy Alaszka. Aki a klasszikus tengerparti nyaralásra vágyik, de távoli térségekben, annak elérhető Thaiföld vagy Kuba is. Ezeknél a nyaralásoknál viszont 1-1,5 millió forint a kezdő ár, a határ pedig a csillagos ég. Aki „szuperluxusra” és saját pincérre vágyik, akár 5 milliót is ki kell, hogy fizessen.

Mostanra visszaállt az élet a hajóutaknál a koronavírus-járvány előtt megszokott kerékvágásba. A mediterrán térség most a sláger, azok az utak 10 naposak, a karibi-térségben, a norvég-fjordoknál, Izland környékén vagy éppen Alaszkánál viszont már kéthetesek a nyaralások – közölte a Portfolio megkeresésére a Tensi Holiday. Egy ilyen hajóút általában 1,5-2 millió forintba kerül fejenként, persze sok függ attól, hogy az utasok mennyire szeretnének a tengerjáró hajón nagy kabinban aludni. Vannak kissé olcsóbb utak is, egy Dubai csoportos hajóút 2200 euróérti is elérhető.

Egész évben folyamatos az érdeklődés a Maldív-szigetekre. A távol-keleti utazási célpontok közül Bali újra nagyon népszerű, de Kubára is sokan kíváncsiak. A Kuba környéki szigeteken 35 ötcsillagos szállodát húztak fel. Szeszler Szilvia, utazási szakember szerint a Karibi-térség hajóútjai 1-1,5 millió forint/fős költséggel tervezhetők. Csak a repülőjegy jegy több mint 500 ezer forint. „Kuba környéki hajóutakra is be lehet fizetni, de sokkal olcsóbb, ha az Egyesült Államokból indulva egy cruise-ra befizetnek, az csak pár száz dollár” – mondta Szeszler Szilvia.

Hargitai Éva, a Tensi Holiday értékesítési vezetője egyéb kubai érdekességekre is figyelmeztetett. „Külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny" – mondta Hargitai Éva. Ez sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy: a helyi dolgozók nem feltétlenül motiváltak zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, ami csak borravalóval enyhül, tette hozzá.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés