Előfizetői tartalom

Dermesztő mennyiségű felhasználói adatot kért ki a magyar állam a Facebooktól

Soha nem fordultak még annyi adatkéréssel a Facebookhoz a magyar hatóságok, mint tavaly: közel 2700 felhasználó tevékenységéről vártak tájékoztatást a Metától, de a közösségimédiás szolgáltató kevesebb mint 60 százalékban tett csak ezeknek eleget. Évről-évre egyre több megkereséssel fordulnak a céghez Magyarországról: 2023-ban kétszer annyi felhasználói adatokra vonatkozó kérvényt küldtek, mint 2021-ben.

Egyre kíváncsibbak a magyar hatóságok a felhasználók Facebook-adataira: a Meta legújabb, most közzé tett átláthatósági jelentése szerint 1083 darab kormányzati adatkérést kaptak 2023 második félévében itthonról. Ezek szintén rekordszámú, 1267 ember vagy oldal információira vonatkoztak, mivel egyszerre több személynél vagy oldalnál is kérvényezhettek tájékoztatást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés