Portfolio signature

Válságálló a magyar magánegészségügy? - Friss számok adnak erre választ!

A recesszió, valamint a reálbérek csökkenése ellenére stabil árbevételnövekedést könyvelhettek el a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók 2023-ban - derül ki a Portfolio szokásos éves körképéből. A tavalyi év azonban nem volt könnyű a cégeknek, a költségek emelkedését ugyanis csak részben tudták kompenzálni áremelésekkel, a nyereségesség összességében romlott az ágazatban. Összességében elmondható: az elmúlt 1-2 évben új szakaszához ért a piac érettsége és a következő 2 évben sok minden eldőlhet ezen a piacon.
A legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók mind ott lesznek a szeptember 26-i Private Health Forumon! Most érdemes regisztrálni:

Az a bizonyos környezet

Elérkezett a társaságok beszámolóinak közzétételi ideje, ezért számunkra is eljött az idő, hogy elkészítsük szokásos körképünket a legnagyobb hazai járó- és fekvőbeteg szolgáltatók 2023-as üzleti évéről. Módszertanunk változatlan volt: a legtöbb privát céget közvetlenül kerestük meg kérdéseinkkel, hogy pontos számokat kapjunk a tavalyi évükről. A lefedett magánvállalkozások körét viszont némiképp bővítettük: már szerepelnek a listában az alapítványi fenntartású egyetemi klinikák (budapesti, szegedi és debreceni) magánszolgáltatói.

A 2023-as évről talán az egyik legfontosabb adat, hogy tavaly átlagosan a cégek árbevétele 19%-kal növekedett, míg a medián érték 14,4% volt az általunk követett magánszolgáltatóknál. Vagyis

a kedvezőtlen makrogazdasági környezet ellenére a magyarországi magánegészségügyi társaságok stabil bővülést tudtak felmutatni, igaz a növekedés üteme tovább lassult.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés