Előfizetői tartalom

Hamarosan feltörhet az olaj Magyarországon - Mutatjuk a fúrási területet!

Jelentős mennyiségű olajat talált a Mol a 2022-ben felfedezett vecsési kőolajmezőn, a Vecsés-1 elnevezésű kút eredetileg napi 1300 hordó próbatermeléssel indult. A sikeres találatokra alapozva egy harmadik kút fúrását is megkezdik a szakemberek, nekünk pedig lehetőségünk volt arra, hogy megtekintsük a munkaterületet, sőt, magára a fúrótoronyra is feljutottunk. Ezen felül fontos információkat tudtunk meg a rövidesen termelésbe álló kútról és az újabb fúrásról is, többek között a Vecsés-1 várható kitermelési mennyiségéről és a kitermelés korlátairól beszéltek a szakemberek, az itt talált olaj minőségéről és hasznosíthatóságáról is szó volt, de az is kiderült, hogy mikor kezdhetik el a próbafúrásokat a harmadik vecsési olajkútnál.

Itt a sikeres találat Ahogy arról mi is beszámoltunk, nemrég újabb kutatófúrást mélyített a Mol a közép-magyarországi Vecsésen a 2022-ben felfedezett kőolajmező további feltérképezésére. A januárban elkezdett fúrás 41 napig tartott és 2000 méteres mélységet ért el. A Vecsés-1 elnevezésű kút próbatermeltetése 2024. május 19-én kezdődött meg, a találat eredményeként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés