Előfizetői tartalom

Úgy tűnnek el a magyar cégek, mintha nem lenne holnap

2024 első öt hónapjában jelentősen visszaesett a Magyarországon működő cégek száma, ami az elmúlt hét év második legnagyobb csökkenését jelenti az Opten adatai szerint. Annak ellenére, hogy az új felszámolási eljárások száma éves szinten 15,2%-kal csökkent, és összesen 7 255 eljárást indítottak, a vállalkozások számának növekedése nem pörgött fel.

A tavalyi, 2023-as volt a legrosszabb év a cégek felszámolása szempontjából, és az ebben az időszakban befejezett felszámolási eljárások száma több mint kétszerese volt az előző év azonos időszakának, ami a vállalkozói környezet fennálló nehézségeit mutatja. Különösen aggasztó trend látszik még mindig az építőipar, a kiskereskedelem és a vendéglátás területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés