Előfizetői tartalom

Hiába a háborús készültség, vergődik a magyar hadiipar

Az orosz–ukrán háború előtt jobban teljesítettek a magyar védelmi és hadiipari cégek, mint az elmúlt két évben a 2023-as cégbeszámolók alapján. Magyarország deklaráltan nem szállít fegyvereket Ukrajnának, de abból sem tudtak hasznot húzni a hazai gyártók, hogy egész Európában a hidegháború óta nem látott fegyverkezés indult. Tavaly a legnagyobb szereplők szinte mind veszteségesek voltak itthon.

Még a koronavírus-járvány előtti években a kormány nagy reményekkel jelentette be a magyarországi hadiipari fejlesztések sorát, amelyeket nem egyszer a gazdaság újabb húzóerejeként jellemeztek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Hungarian Defence Industry Summit még idén is a magyar „gazdasági motor egy újabb hengerének” nevezte az iparágat. A kabinet 2016...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés