Előfizetői tartalom

Beleszállt az EU a kínai EV-gyártókba - Nagy Márton is megszólalt

Portfolio
Az Európai Bizottság jelentős büntetővámokat vetne ki a Kínából importált elektromos autókra, ami gyártónként eltérő mértékű lenne. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a döntésre reagálva elmondta, hogy szerinte a protekcionizmus nem megoldás és a szabad piaci versenyt kellene támogatni - derül ki az NGM közleményéből.

Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozta a Kínából importált, teljesen elektromos autókra vonatkozó intézkedés-tervezetet, amely jelentős büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott elektromos járművekre. A tervezet szerint a jelenlegi 10 százalékos vámokra további 17,4-38,1 százalék közötti büntetőterhet róna ki. Ezek a büntetővámok nem egységesek, hanem gyártónként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés