Előfizetői tartalom

Milyen nyugdíjkatasztrófa?! Elképesztő adatok érkeztek a magyar nyugdíjakról

Magyarország költi az EU-n belül a harmadik legalacsonyabb összeget a GDP-hez viszonyítva a különböző nyugdíjakra (az időskori mellett beleértve az özvegyi és rokkantsági nyugdíjat is) – derül ki az Eurostat 2021-es adatokon alapuló friss felméréséből. A GDP 7%-át kitevő hazai ráta jóval elmarad az EU közel 13%-os átlagától.

Az EU tagállamaiban átlagosan a GDP 12,9%-át tették ki a különböző nyugdíjtípusokra jutó kiadások 2021-ben – olvasható az Eurostat friss felmérésében. Az EU statisztikai hivatala nemcsak az öregségi nyugdíjat, hanem egyéb nyugellátási formákat, így az özvegyi és a rokkantsági nyugdíjat, valamint munkaerőpiaci okokból (munkanélküliség vagy egy adott szektor átalakítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés