Előfizetői tartalom

Durván elvetették a sulykot az akkumulátorgyárak, nincs aki megvegyen ennyi akkumulátort

Portfolio
Elkészítette éves jelentését a BloombergNEF, amely szerint az elektromos autók piacán jelenleg is érezhető lassulás ellenére hosszabb távon továbbra is pozitívak az EV-piac kilátásai, bár a korábbi évehez képest lassabb lesz a növekedés üteme. Az anyag szerzői viszont azt is megállapítják, hogy a világszerte épülő akkumulátorgyárak az eddig bejelentett tervek alapján sokkal több akkumulátort lesznek képesek előállítani, mint amennyire a gazdaságnak szüksége van. Még a 2050-re zéró kibocsátású globális járműflottát feltételező forgatókönyvben is csak fele akkora éves beruházásokra lenne szükség, mint az amit jelenleg a cégek terveznek. Mindez pedig a túlkínálat növekedéséhez és akkumulátorok árának csökkenéséhez vezethet, ami végső soron a gyártóknak probléma, a fogyasztóknak pedig kedvező lesz.

EV-piaci trendek Lassulni kezdett az elmúlt időszakban az elektromosautó-értékesítés, ez a trend viszont nem mindenhol alakul egyformán a világban. Az adatok Kínában, Indiában és Franciaországban továbbra is erősek, míg a Németországra, Olaszországra és az Egyesült Államokra vonatkozó legfrissebb statisztikák már rosszabbul néznek ki - állapítja meg friss elemzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés