Portfolio signature

Egyre több az olyan nemi beteg, akiknél már nem hatnak az antibiotikum-kezelések

Az utazási és fesztiválszezon beköszöntével a biztonságos szexre hívja fel a figyelmet az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC), mivel az adatok alapján aggasztóan emelkedik a nemi úton terjedő fertőzések száma. Ez azért is rendkívül fontos, mert egy friss jelentés szerint az antibiotikum-rezisztencia ezeknek a betegségeknek a kezelését is negatívan befolyásolhatja: egyre nő például azoknak a gonorreás eseteknek a száma, amelyeknél nem hatnak már bizonyos kezelések.

Ha új partnerrel szexel, mindig használjon óvszert! – ez a lényegi üzenete az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ figyelemfelhívásának. Az ECDC szerint kiemelten fontos ez a nyaralás és a fesztiválok idején, amikor az emberek szó szerint összejönnek Európa-szerte, mert a nemi betegségek terjedésének a védekezés nélküli szex az elsődleges oka.

Megint durván nő a fertőzöttek száma

A figyelmeztetést az ECDC márciusban közzétett éves adatai indokolták, amelyek a fertőzések, például a chlamydia, a gonorrea és a szifiliszes megbetegedések számának emelkedését mutatják.

A legutóbbi, 2022-es adatok szerint jelentősen nőtt a jelentett betegek száma az előző évhez képest:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés