Portfolio signature

Örüljünk, hogy "csak" ennyi? Itt a 3500 forintos burger és a 2000 forintos lángos

Úgy tűnik, hogy "csak" 8-10 százalékkal drágulhatnak majd a fesztiválok streetfoodjai vagy éppen a strandok büféi. A hamburger még így is 3500 forint környékén lesz nyáron, a sajtos-tejfölös lángos ára pedig sok helyen közelítheti a 2000 forintot.

Elindult a nyaralási és ezzel együtt a fesztiválszezon, de az már látszik, hogy az elmúlt két év erőteljes inflációja miatt továbbra is csak megfontoltan költenek az emberek a strandbüféknél vagy éppen a nagyobb fesztiválok vendéglátóegységeinél.

Ijesztő lehet egy streetfood kocsinál 3500 forintért hamburgert venni, de az az igazság, hogy az elmúlt években olyan mértékben emelkedtek a költségeink, hogy az 5 ezer forintos ár sem lenne túlzás

- mondta a Portfolio-nak Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke. Emlékeztetett: az alapanyagok ára az elmúlt években duplázódott, a munkaerőért is sokkal többet fizetni, miközben emelkedtek az energiaárak és a fesztiválok bérleti díjai. Idén nem növekednek jelentős mértékben az árak - hangsúlyozta. Míg korábban a fesztiválon 2-3 dolgot vettek az emberek a büféknél, addig mostanra már csak egyet.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés