Előfizetői tartalom

Eljött a lélektani határ a benzinkutakon

Nem igazán tudtak hozzászokni az autósok az 5-össel kezdődő árhoz a hazai benzinkutak totemoszlopain, mindössze pár hétig tartott ez az átmeneti időszak. Mától kezdve ismét a lélektani határ fölé került az üzemanyag ára, ráadásul a dízel a benzinnél is nagyobb mértékben drágult az elmúlt hetekben. Elemzésünkben utánajárunk, hogy mi áll a látványos drágulás és az érdekes dinamika hátterében, illetve ami talán a legfontosabb: vajon jelenleg tényleg drágának mondható a magyar benzin?

Újra itt van, újra itt van! A közismert Illés-nóta további mondandójával szemben nem szívesen csapjuk össze a mancsunkat, ugyanis nem a nagy csapat van újra itt, hanem a 600 forintos benzinár. Ráadásul mindez nagyon gyorsan történt, június 10-én még literenként 590 forintért tankolhattak az autósok, mától viszont ismét 600 forint fölé, egész pontosan 602 forintra kúsznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés