Portfolio signature

Itt az ideje amerikai hosszú kötvényeket vásárolni

Az infláció csökkenésével és a gazdaság lassulásával megnyílt a lehetőség a hosszú kötvényhozamok csökkenésére, még akkor is, ha a Federal Reserve továbbra is óvatos a lazítással kapcsolatban. A közeljövőben több olyan esemény is várható, ami akár remek taktikai beszállási lehetőséget biztosíthat. Továbbá mutatunk több olyan szektort is, ami profitálhat ebből a trendből.

Általában akkor adódnak jó befektetési lehetőségek a piacokon, indulnak el új trendek, ha megváltozik a narratíva egy eszközosztállyal kapcsolatban. Ezek azok a pillanatok, amikor a befektetők többsége túlzottan egy oldalra helyezkedik, miközben olyan adatok sorozata, vagy új információ lát napvilágot, amelyek a véleményük megváltoztatására késztetheti a befektetőket. Az elmúlt hónapok eseményei alapján épp egy ilyen trendforduló elején tarthatunk az amerikai kötvénypiacokon is.

Mi történt?

Nagyon sokáig az volt a tézis az amerikai gazdasággal kapcsolatban, hogy az erős növekedés magas, de legalábbis ragadós inflációval párosul. Ebben a narratívában a kulcsszereplő az amerikai fogyasztó volt, amely a fiskális lazításoknak és a koronavírus alatt felhalmozott megtakarításoknak köszönhetően nagyon erős kereslettel rendelkezett. Ez képes volt az amerikai növekedést az egyensúlyi szintje felett tartani, de lehetőséget biztosított a vállalatoknak arra is, hogy a magasabb költségeiket gond nélkül hárítsák át a lakosságra. Ezt egészítette ki még az amerikai gazdaság magas termelékenységnövekedése. Kötvénypiaci szempontból ez a narratíva azt jelentette, hogy a vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kötvényhozamok.

De valóban magasak a kötvényhozamok, vagy csak azért gondoljuk annak, mert hozzászoktunk 2010 és 2019 közötti nagyon alacsony kamatkörnyezethez?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés