Előfizetői tartalom

Nagy bajba kerülhet a magyar sertésipar

Portfolio
A történelem ismételheti önmagát, és a Kína által belebegtetett sertésexport-korlátozás hasonló csapást mérhet az uniós piacra, különösen Magyarországra, mint az egy évtizeddel ezelőtti orosz tilalom. Akkor Vlagyimir Putyin a sertéspestisre hivatkozva, valójában politikai okokból állította le az uniós sertéshús importját, ennek következtében hatalmas készletek ragadtak be az EU-s exportőröknél, amelyek dömpingáron kerültek többek között a keleti tagállamok piacaira, így Magyarországra is - írja az Agrárszektor.

Az elmúlt napokban kisebb pánikot okozott az európai sertéságazatban már annak a bejelentése is, hogy Kína dömpingellenes vizsgálatot indít az uniós sertéshússal szemben. Az egy évig tartó vizsgálattól azért tartanak az uniós szereplők, mert attól félnek, hogy végül Kína korlátozná az európai sertéshús importját. Egy dán lobbicsoport ezért arra szólította fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés