Előfizetői tartalom

A magyar kormány feketelistájára került Oroszország, itt a rendelettervezet

A pénzügyminiszter bemutatta új rendelettervezetét az adózási szempontból nem együttműködő államok listájának módosításáról. A módosítás célja, hogy az uniós frissítéseknek megfeleljen a magyar jogrend, valamint hogy az adóelkerülés elleni küzdelem hatékonyabbá váljon, és a nemzetközi adózási normák betartását ösztönözze. A listán szerepel Oroszország is, több klasszikus offshore adóparadicsom mellett. Velük szemben szigorú szankciókat alkalmazhatnak.

Az adózási szempontból nem együttműködő állam olyan országot jelent, amely nem felel meg a nemzetközi adózási normáknak és előírásoknak, nem tartja be például az információcsere vagy az adóelkerülés elleni intézkedéseket. Az ilyen országokat gyakran adóparadicsomként is emlegetik, ahol a vállalatok és magánszemélyek alacsony vagy nulla adóterheléssel tudják elkerülni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés