Előfizetői tartalom

Egy bíróság szerint nem diszkriminatív az Uber

Portfolio
Egy amerikai fellebbviteli bíróság hétfőn elutasította azt a csoportos keresetet, amely szerint az Uber Technologies diszkriminatív módon bocsátja el az alacsony utasértékeléssel rendelkező sofőröket. A San Franciscó-i bíróság döntése szerint Thomas Liu, a pert benyújtó sofőr nem tudott elegendő bizonyítékot szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy az Uber nagyobb arányban rúgta ki a nem fehér sofőröket.

Thomas Liu, aki ázsiai-amerikai származású, 2020-ban indította el a pert az Uber ellen. Állítása szerint azután tiltották ki az alkalmazásból, hogy értékelése 4,6 alá csökkent. Liu ügyvédei azt állították, hogy az utasok nagyobb valószínűséggel adnak rossz értékelést a nem fehér bőrű sofőröknek, és ezáltal az Uber rendszere diszkriminatív. Liu ügyvédei szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés