Előfizetői tartalom

Jelzáloghiteleket vehet a Freddie Mac

18 hónapig tartó, 2,5 milliárd dollár keretösszegű programot indított az amerikai Freddie Mac, amely segítségével a háztartások kedvező feltételek mellett cserélhetik nagyobbra a meglévő ingatlanhitelüket, a különbséget lakásfelújításra használva. Amennyiben kiterjesztésre kerül a program, az már érdemi gazdaságösztönző erővel bírhat.

Az amerikai hatóságok engedélyezték a Freddie Mac javaslatát, amely értelmében második jelzáloghiteleket is megvehet az intézmény. Az amerikai terminusban cash-out refinancing-nek hívják, ha a lakástulajdonos a meglévő jelzáloghitelét egy nagyobbra cseréli, a különbözetet pedig megkapja készpénzben, amit otthonfelújításra költhet. Azonban a magas kamatkörnyezet miatt ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés