Portfolio signature

Nemzeti konzultáció indulhat a szélenergiáról!

Ne lehessen szélerőműveket telepíteni erdőkben, vízfelületeken és azok 250 méteres védőzónájában, akkor sem, ha nem részei az ökológiai, vagy egyéb védelmi területnek - javasolja egyebek mellett az Energiaklub összefoglaló tanulmányában, amelyben kutatások alapján a 2030-as szélenergia célszám legalább négyszeresére emelését is szorgalmazzák a kiegyenlítettebb energiamix kialakítása érdekében.

Új szelek fújnak

Magyarországon több mint egy évtizede nem épültek új szélerőművek, miután a 2010-es években a kormány úgy alakította át a szabályozást, hogy

az a gyakorlatban lehetetlenné tette a turbinák telepítését.

A szabályozás elsősorban település(kép)-, illetve tájvédelmi alapon állított nemzetközi összevetésben példátlanul szigorú, teljesíthetetlen feltételeket a befektetők elé, de a döntéshozók a szélenergia nagyobb mértékű hazai alkalmazása ellen érvelve rendszeresen hangoztattak a magyarországi szélviszonyok elégtelenségéről és a szélerőművek termelésének időjárásfüggő jellegéről szóló állításokat is.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés