Előfizetői tartalom

Másfél éve tart a drágulás: ez okozza az élelmiszerek áremelkedését

Portfolio
18 hónapja tart az élelmiszerdrágulás világszerte, ami a hazai boltok polcain is érezteti a hatását. A dráguláshoz leginkább a marhahús, a növényi olajok, a vaj, a sajt és az őszibarack árának emelkedése járult hozzá. Ugyan a mostani áremelkedési ciklus hossza már elérte a történelmi átlagot, a mértéke még közel sem.

A Magyar Nemzeti Bank csütörtökön megjelent Inflációs jelentésében áttekintette, hogy hogyan alakultak a hazai és nemzetközi élelmiszerárak és mi okozza a hosszú ideje tartó, a fogyasztóiár-indexnél gyorsabb ütemű drágulást. Már másfél éve drágul folyamatosan az élelmiszer A mostani világpiaci élelmiszerár-emelkedés még tavaly márciusban kezdődött, így már 18...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Az előfizetés a következőket tartalmazza:

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés