Visszatér Lázár János a kormányba?

2019. június 12. 18:25    
nyomtatás
 
A HVG több forrása szerint Lázár János volt kancelláriaminiszter lehet Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utóda.

November 6-án Portfolio Private Health Forum 2019! Részletek itt:Csere az EMMI élén?


A hetilap felveti a kérdést a híresztelések kapcsán, hogy politikusi öngyilkosság vagy ügyes taktikai húzás lenne, ha Lázár János visszatérne a politika első vonalába?

A hetilap holnap megjelenő számában azt írja, hogy

értesüléseik szerint Lázár János az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére kerülhet.


A lap a csütörtöki cikkében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor korábban már többször felajánlotta ezt a miniszteri posztot Lázár Jánosnak, akinek azonban mindig sikerült kitérnie, s így még magasabbra emelkedett, ő irányította kancelláriaminiszterként a kormányapparátust.

Múlt héten a Népszava már arról írt, hogy kormányülést tartanak, ahol előkerül Kásler Miklós jövője, egyesek szerint már csak hetek, napok kérdése a miniszter menesztése.

Ezt még aznap cáfolta az EMMI. A tárca szerint minden valóságalapot nélkülöz a Népszavának az az állítása, mely szerint "korlátozták a humántárca számláit". A tárca szerint múlt héten nem is volt kormányülés, így nem is tárgyalhattak a minisztérium szervezeti és személyi kérdéseiről. "Tehát nincs kormányülés, nincs "korlátozás", nincs "pánikszerű pénzköltés" és nincsenek "személyi kérdések" sem.
Van azonban félrevezetés a lap által" - hangoztatta az EMMI múlt szerdai közleményében.

A Népszava cikkének megjelenése után nem sokkal az ATV azt írta, hogy a 2020-as költségvetésben 500 millió forintos támogatással Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia Alapítványt hoz létre a kormány és a portál kormányközeli forrásai azt állítják: ez lehet a "jutalma", ha majd egyszer Kásler Miklósnak le kell tennie a miniszteri stallumot. A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy Kásler Miklós EMMI-miniszter a helyén marad-e, vagy távoznia kell, tréfálkozva annyit mondott: “És én is a helyemen maradok, úgy tudom, egyelőre."

Miért épp Lázár János?


Lázár János jelenleg többek között a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosi feladatokat látja el, tavaly augusztusban nevezte ki erre a pozícióra Orbán Viktor miniszterelnök.

Tavaly nagyot szóló javaslattal állt elő Lázár János:

2018.10.18 11:58 Lázár János bejelentette: a 2020 után születetteknek megtiltják a dohányzást

2018.10.30 14:02 Lázár beleáll Orbánnal szemben is: jönnek a dohányzásellenes javaslatai

A Miniszterelnökséget korábban vezető miniszter korábban többször is megnyilvánult az egészségügyről. Tavaly év elején úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyik legfontosabb probléma az egészségügyben, hogy az emberek nem járnak el az ingyenes szűrővizsgálatokra. Ennek kapcsán ösztönzőket bevezetését említette a munkaadók és munkavállalók járuléka esetében, hogy az emberek elmenjenek a szűrésekre. Akkor azt is mondta, hogy az átlagos orvosfizetést 1,5-2 millió forintra kell emelni. Akkor azt is hozzátette, hogy a legjobb ápolóknak 500-600 ezer forintot kellene keresniük. Fontos feladatként említette továbbá a a kórházi fekvőbeteg ellátás színvonalának javítását, az úgynevezett hotelszolgáltatás újjászervezését.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium