Előfizetői tartalom

Még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok Magyarországról

Az Eurostat 2017-es adatai és a Portfolio friss becslései alapján tavaly már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett az Európai Unióban más tagállamaiban, ez a szám mintegy 25 ezerrel magasabb, mint 2016-ban. A számok azt mutatják, hogy lassult a nettó kivándorlás, de nincs szó a folyamat megfordulásáról. Ráadásul a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a fiatal, munkaképes korú népesség megy el Nyugat-Európába dolgozni.

Tavaly sem állt le az elvándorlásTavaly a Portfolio egész cikksorozatot szentelt a magyarok kivándorlásának az Európai Unió országaiba, a friss 2017-es adatokból az derül ki, hogy tovább nőtt a Nyugat-Európában élő magyar állampolgárok száma. Mostanra szinte minden tagállam közzétette a friss adatait, melyeket az Eurostat összegzett, de a fontosabb célországokat igyekeztünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés